Architecten en interieurarchitecten zijn een belangrijke partner voor jou als installateur, omdat ze vaak het eerste contactpunt zijn met eindklanten. Maar ook jij bent belangrijk voor hen, omdat jij hen helpt de beste HVAC oplossingen aan te reiken. Vaak weten architecten namelijk niet wat er allemaal mogelijk is - en jij wél! Daarom helpen we je bij Climatrix met het maken van een gedetailleerde offerte op maat voor ieder project, hoe ingewikkeld het ook is. Zo kunnen we stap voor stap meer architecten helpen om onze lagetemperatuursystemen te ontdekken. Een interieurarchitect die al jaren samenwerkt met Climatrix is Bart Vandueren van VDF Ontwerpbureau. Welke ervaringen heeft hij?


 

Gezond wonen

 

Bart: “Een paar jaar geleden leerden we de systemen van Climatrix kennen in onze zoektocht naar oplossingen om gezonder te wonen. Zo zijn we al jaren geïnteresseerd in het verbeteren van de luchtkwaliteit binnenshuis. De meeste mensen kiezen bijvoorbeeld gewoon voor airco maar dat gaat de lucht uitdrogen en is dus niet bevorderlijk voor de luchtkwaliteit. Wij maken onze klanten hierop attent zodat ze bewust kunnen kiezen voor een alternatief systeem.”

 

Vloerverwarming

 

“Het begint altijd met de vraag wat een klant wil qua technologie en techniek. Steeds meer mensen willen vloerverwarming omwille van het comfort, dus als het mogelijk is voorzien we dat ook. Het is in principe overal toepasbaar, maar dan moet je wel de nodige knowhow hebben en weten hoe je de opbouw het beste aanpakt. Daarom is de samenwerking met een goede installateur belangrijk.”

 

Lage opbouwhoogte

 

“Bij renovatie zit je vaak met een beperkte opbouwhoogte. Dan zijn de vloerverwarmingssystemen zoals Variocomp ideaal omdat je inclusief de tegel of parket een opbouwhoogte van een 3-tal centimeter hebt. Zo heb je nog genoeg ruimte over om de rest van de techniek te verwerken. Ook bij kleinere verbouwingen, zoals een badkamer renovatie waar nog radiatoren staan, is dit systeem ook perfect.”

 

Leuk comfort

 

“De ervaringen van klanten zijn heel positief, ze vinden het comfortabel en genieten echt van het soort warmte en koeling. Het grote verschil is dat je ermee moet leren omgaan. De airco zet je 10 minuten op en dan heb je een massa koeling erbij, terwijl dit systeem iets trager werkt maar veel effectiever is. Plus de luchtkwaliteit is veel beter. Als architect willen we uiteindelijk een gezond en gezellig huis bouwen of verbouwen waar mensen zich goed voelen.”

 

Toekomst

 

“De systemen van Climatrix zijn mooie producten die in de toekomst nog kunnen gaan boomen. Meer en meer mensen zijn er zich van bewust dat een gezond binnenklimaat ook belangrijk is, en dat niet alleen de prijs van de installatie telt, maar ook het verbruik. Daar waren ze in het verleden veel minder mee bezig. Ik zie het dus heel positief in!”

Architecten helpen denken in oplossingen

 

Climatrix is dé partner voor professionals in innovatieve verwarmings- en koelingssystemen. 

Climatrix geeft advies over duurzame systemen van vloer-, wand- en plafondverwarming aan zowel particulieren, (interieur)architecten, studieburelen, bouwfirma’s, interieurarchitecten als installatiebedrijven. Wij leveren onze materialen en diensten enkel aan de installatiebedrijven.