Een klimaatwand met comfortabele stralingswarmte

De Limburgse expert in ecologische verwarming en koeling, Climatrix, sloeg de handen in elkaar met Thermoco, specialist in professionele HVAC- en sanitair-totaaloplossingen, en installeerde een aapvriendelijke verwarming in de Antwerpse ZOO. Dankzij deze nieuwe klimaatwand van Climatrix genieten de chimpansees voortaan van een gezellige stralingswarmte die ze - niet onbelangrijk - niet kunnen afbreken.

Het is eens wat anders, dachten ze bij Thermoco, toen ZOO Antwerpen naar een veilige én gemakkelijk installeerbare oplossing vroeg voor het nieuwe verblijf van de mensapen.

De vloer moest blijven, het plafond zat vol met hoekjes en kantjes en dus was een slimme verwarming in de wand van de leefruimte de enige mogelijkheid. Die oplossing vond Thermoco, met hoofdzetel in Antwerpen en vestiging in Lummen, bij de Limburgse specialist Climatrix.

Climatrix knuffelmuur

Climatrix Clip Rail

De wandverwarming van Climatrix zorgt voor een perfect binnenklimaat en is eenvoudig te installeren in bestaande leefruimtes. Ook de reactiviteit t.o.v. vloerverwarming is een grote troef, vertelt Climatrix’ CEO Kim Vaessen: “Waar je bij vloerverwarming zo’n 40 °C nodig hebt om een vermogen van ongeveer 90 watt te leveren, is er bij klimaatwanden nog geen 35 °C nodig voor een vermogen van 90 watt per vierkante meter. Bij vloerverwarming moet de chapeimmers ook mee opwarmen en zorgt de dikte in combinatie met de specifieke vloerafwerking voor een duidelijke traagheid. Hierdoor brengt het klimaatsysteem energiebesparing teweeg en is het een milieuvriendelijke oplossing”.

Veilig voor mensapen

Een klimaatwand is even eenvoudig te plaatsen als een valse wand en is als het ware onzichtbaar. Er zijn dus geen verwarmingsinstrumenten zichtbaar aan de buitenzijde. Niet onbelangrijk wanneer er wordt gewerkt met chimpansees. Ze kunnen zich niet aan hun knuffelwand bezeren, noch de installatie afbreken.

www.zooantwerpen.be
www.thermoco.be

Gerelateerde producten