Een knuffelmuur, of wandverwarming, is een ingenieus, energiezuinig en innovatief verwarmingssysteem voor zij die het graag lekker en gezellig warm hebben. 

Zelfs in de milde winters van de laatste jaren, verlangen we toch nog altijd naar zo’n zalige warmte waarbij je je ongelooflijk goed en ontspannen voelt en je eventjes uit de ratrace van het dagelijks leven kan stappen. Wie voldoende financiën en tijd heeft kan opteren voor een verblijf in een warm land. Duizenden Belgen trekken dan ook jaarlijks naar Zuid-Spanje of de Canarische Eilanden om te overwinteren. Maar degenen die niet zo beslagen zijn of eenvoudigweg nog moeten werken, zoeken andere oplossingen. En dan komt de knuffelmuur in zicht. 

Wat is een knuffelmuur?

Een knuffelmuur is een wand die voorzien is van wandverwarming. Via diverse systemen kan je via de wanden van je woning warmte opwekken en laten verdelen over de kamer. Het betreft dan stralingswarmte die zich zeer gelijkmatig verdeeld over de ruimte waarin het systeem zich bevindt. Als je de ruimte hebt in je woning – bijvoorbeeld in de woonkamer of in de man of woman’s cave of de badkamer – kan je je stress en de gejaagdheid van het dagelijkse leven even vergeten door je over te geven aan de zalige omarming van zo’n knuffelwand. Zeker als je het systeem op bepaalde plekken voorziet van een speciale bekleding die behaaglijk aanvoelt.

Knuffelmuur in de badkamer

Een absolute aanrader is het installeren van een knuffelmuur in je inloopdouche. Zo’n douche is op zich al relaxerend door het regenwater effect. Maar als je dat combineert met de zachte stralingswarmte van een wandverwarming die je als het ware inkapselt in een zalige temperatuur, dan kan zo’n douchebeurt wonderen doen. 

Warmte van een knuffelmuur helpt tegen pijn

Zo’n knuffelmuur is niet alleen goed voor de ontspanning. Warmte helpt ook om pijnlijk weefsel te ontspannen en los te maken. Door de warmte worden de bloedvaten verwijd en de bloedtoevoer naar het te behandelen gebied gestimuleerd. Het activeert tevens het immuunsysteem om op zoek te gaan naar ziekteverwekkers in het lichaam. Warmte zorgt tevens voor een verlichting van stress, verversing van vochtreserves door het zweten, en een verhoging van de stofwisseling.

Wandverwarming is duurzaam

Naast de lichamelijke en geestelijke weldaad van zo’n knuffelmuur is wandverwarming gewoon ook een efficiënt, duurzaam en kostenbesparend verwarmingssysteem dat niet alleen verwarmt, maar in de zomer ook verkoeling biedt. Of je nu kiest voor een Variopanel op lage temperatuur en met hoog rendement of voor een Clip Rail die uitstekend geschikt is in nieuwbouw waar nog pleisterwerk moet aangebracht worden, wand- en in uitbreiding vloer- en plafondverwarming zijn een uitstekende keuze omwille van enkele belangrijke voordelen:
Duurzaam en dus kostenbesparend 
Je vermijdt obstakels zoals radiatoren en luchtkanalen zodat je alle mogelijkheden van de ruimtes kan gebruiken om je woning leuk in te richten
Je hebt ook geen last van tocht en nek- en rugklachten zoals dat het geval is met luchtverwarming
Het is een reactief systeem dat zowel kan verwarmen als koelen 

Knuffelmuur of wandverwarming: iets voor jou?

Kan jij ook zo genieten van de warmte die op je huid afstraalt tijdens een douche of in de sauna? Dan is een knuffelmuur zeker iets voor jou. Het geeft niet alleen een heerlijke warmte, maar is ook nog eens ecologisch en gezonder dan reguliere verwarming. De apen in de Antwerpse Zoo zijn in ieder geval heel tevreden met de knuffelmuur die Climatrix er een tijd geleden heeft geïnstalleerd!

Knuffelmuur

Climatrix is dé partner voor professionals in innovatieve verwarmings- en koelingssystemen.
Climatrix geeft advies over duurzame systemen van vloer-, wand- en plafondverwarming aan zowel particulieren, architecten, studieburelen, bouwfirma’s, interieurarchitecten als installatiebedrijven. Wij leveren onze materialen en diensten enkel aan de installatiebedrijven.

Gerelateerde producten