Jef Budé is eerstejaars student aan de Hogeschool UCLL en volgt hernieuwbare energietechnieken. Hij heeft onlangs 3 weken stage gelopen bij Climatrix. Een ervaring waar hij met veel plezier op terugkijkt.

Mooie toekomst

Jef gelooft dat hem een mooie toekomst staat te wachten. Jef: “Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van hernieuwbare energie. Ook vanuit de overheid en bedrijven wordt dit steeds meer en meer gepromoot. Ik zie daar toekomst in.” 

Bekende naam

Jef zocht een interessante stageplek om zijn jaar mee af te sluiten. Jef: “Ik kende Climatrix al want het is een bekende naam hier in de buurt en ik had er al veel goeds van gehoord.” Jef was dan ook heel blij dat hij bij Climatrix kon beginnen. 

Nieuwe materie

We hebben Jef laten proeven van de verschillende manieren om warmteverliesberekeningen te laten maken alsook koellastberekeningen. Was dit allemaal nieuw voor hem? Jef: “We hebben daar de basis van gezien in school, maar ik heb het grootste deel bij Climatrix geleerd. De eerste 2, 3 dagen was het even zoeken, maar erna ging het goed.”

Ervaring rijker

Hoe kijkt hij terug op zijn stage? Jef: “Ik heb kunnen proeven van het bedrijfsleven. Daardoor heb ik wat meer zicht op mijn toekomstplannen. Ik heb langs de ene kant al volop zin om te gaan werken na mijn studies, maar ik wil ook kijken of ik nog verder zou kunnen studeren. Ik heb ook geleerd hoe je moet omgaan met mensen, dat collega’s heel belangrijk zijn. De sfeer was heel fijn. Iedereen is vriendelijk en ik ben super goed begeleid.”

Of Jef nog een keer stage komt lopen bij Climatrix? “Dat zou goed kunnen”. 

Het was een plezier om Jef in ons team te hebben!  Met zo’n houding en inzet gaat hij er zeker komen! We wensen hem veel succes en hij weet dat de deur hier voor hem altijd open staat.

Jef Budé