Martijn Dekker is recent als Design Specialist bij Climatrix begonnen. Hij komt fris van de schoolbanken van UCLL in Hasselt waar hij klimaattechnieken studeerde. Martijn is verantwoordelijk voor het uittekenen van de legplannen en voor calculaties. Hij vindt Climatrix een top bedrijf, ook al omdat hij tijdens het werken naar de radio mag luisteren. 

Denkwerk

Martijn: “Ik vind het fijn om me te verdiepen in cijfers en plannen. Ik besef hoe belangrijk een goed vormgegeven legplan is, want als het niet in orde is, kan de uitvoering ook niet correct gebeuren. Ik ben dus het begin van een lange schakel bij Climatrix. Mijn collega’s zijn van mij afhankelijk om goed werk te kunnen leveren.”

Radio

“Gelukkig mag ik naar de radio luisteren tijdens het werk, want dat helpt me om te concentreren! Verder vind ik het heel leuk om hier te werken omwille van de relaxte sfeer en de fijne collega’s. Je merkt dat we allemaal aan hetzelfde doel werken: topproducten afleveren aan onze klanten.”

Cijfers, lijnen, contactpunten

“Wat ik precies doe is bepalen hoe de buizen van de Climatrix verwarmings- en koelingssystemen gelegd worden. Ik ben de hele dag in de weer met cijfers, lijnen, contactpunten … Daarbij moet ik rekening houden met het soort verwarmings- en koelingssysteem, de constructie van het gebouw en de mogelijke praktische verleggingsmogelijkheden.”

Mooi kunstwerk

“Ik zorg er bijvoorbeeld voor dat er geen koppelingen in de grond zitten, dat er een optimale warmteverspreiding is, en dat er geen leidingen onder de keukenkasten, trap, enzovoorts lopen. Ik doe eigenlijk alles om er zeker van te zijn dat er een efficiënte en snelle plaatsing kan gebeuren. Het is soms heel wat uitzoekwerk, maar ik maak er altijd een mooi kunstwerk van (lacht)!”

Martijn Dekker