Mathias De Ryck is de Project Champ van Climatrix. Hij doorkruist Vlaanderen en Wallonië op zoek naar partners die samen willen werken aan het Climatrixplan: heel het land voorzien van innovatieve vloer-, wand- en plafondverwarming. 

Niet lang geaarzeld 

Mathias is 32 jaar en afkomstig van Merchtem, een gemeente boven Brussel. Hij werkte enkele jaren als verkoper van vloerverwarming, ging toen aan de slag in zijn eigen bedrijf in parketvloeren, maar stapte daar weer uit na contact met Kim op Batibouw: “Ik had Kim al leren kennen in mijn tijd als sales voor vloerverwarming. Toen ik met mijn firma in parketvloeren op Batibouw stond, hebben we elkaar opnieuw ontmoet en een leuke babbel gehad. Zij vertelde dat ze nog extra gemotiveerde krachten kon gebruiken en ik heb toen niet lang geaarzeld om bij Climatrix aan de slag te gaan.” 

Meer dan verkopen

“De redenen hiervoor waren divers: ten eerste vind ik dat we bij Climatrix goede producten verkopen. Climatrix is ook een tof familiaal bedrijf waar nog veel mogelijk is. Daarnaast heeft het concept dat we verkopen bij Climatrix nog heel wat toekomst. En ik vind het ook gewoon geweldig om met onze klanten een fijne relatie op te bouwen. Het is niet gewoon verkopen wat ik doe, het is zoeken naar partners die in ons verhaal geloven en daaraan willen meewerken.”

Familieman

Mathias is een familieman: “Mijn vriendin en zoontje Liam zijn het allerbelangrijkste voor mij. Al moet ik zeggen dat ons leven toch wel ingrijpend veranderde toen hij op de wereld kwam. Zo’n kind vraagt ontzettend veel aandacht, maar het is fijn om die samen te kunnen geven.”

Betere versie van zichzelf

Toch houdt Mathias nog wat tijd over voor zijn hobby’s: lopen, voetballen en lezen: “Ik sport graag en ik leer graag bij. Tijdens het lopen kan ik die twee combineren. Dan zet ik een luisterboek op om weer dingen bij te leren op diverse vlakken. Ik ben zeer leergierig. Ik wil altijd een betere versie van mezelf worden.”

Mathias Deryck