Om ons leven en dat van onze klanten een stuk eenvoudiger te maken, zetten we bij bij Climatrix volop in op de digitalisering en optimalisatie van onze processen. De laatste maanden werkten we samen met app-ontwikkelaar Aziri aan een gloednieuwe interne Climatrix app die onze bouwprojecten nog beter opvolgt en bijstuurt indien nodig. Zo wordt alle informatie van de werf op één plek verzameld en is er een directe communicatielijn. 

“Het is een topsysteem. Als een werf is afgewerkt door de mensen van Climatrix sturen ze via de app een berichtje en weet je dat alles volledig klaar is. Op die manier kan je je klant ook snel op de hoogte brengen van het goede nieuws.”
Quinten Hermans, Izen

 

Interne app

 

“Wat kunnen we nog doen om onze processen gestructureerder en efficiënter te maken?”.  We gingen in gesprek met ontwikkelaar Aziri om deze vraag te beantwoorden. Het antwoord was simpel. Door  een interne, eigen app te ontwikkelen die: 

enerzijds alle informatie van een werf op 1 plek verzameld, zoals persrapport, foto’s van de werf, welke werkzaamheden wel of niet gedaan zijn, specifieke aandachtspunten van deze werf, extra informatie (“de sleutel ligt onder de mat”), …

anderzijds een praktisch communicatiemiddel is tussen alle betrokkenen in de keten (dus: zonder extra mailtjes, whatsappjes en telefoontjes)


 

Twee vliegen in één klap (in de app)

 

Ontwikkelaar Hans Conings (Aziri): “Climatrix vroeg ons om een praktische app te ontwikkelen die enerzijds het berekenen van offertes zou digitaliseren en vergemakkelijken en anderzijds de communicatie per werf zou automatiseren en centraliseren. Het doel was om de communicatie met de klant makkelijk en efficiënt te laten verlopen en alle info over de werf op één plek beschikbaar te maken. Via een drop & dragsysteem zit nu al die info (adres, plek waar de sleutel ligt, benodigde materialen, foto’s, legplannen …) op één plek. Als een werf klaar is kan de klant met een druk op een knop verwittigd worden. Op die manier combineer je twee dingen in één app: je stuurt je ploegen aan en je vergemakkelijkt de communicatie met de klant.”

 

De eerste ervaringen

 

We zitten nog in de testfase van de app, maar de eerste ervaringen zijn positief. Quinten Hermans van Izen is zo’n klant die sinds kort de app gebruikt: “Het is een topsysteem. Als een werf is afgewerkt door de mensen van Climatrix sturen ze via de app een berichtje en weet je dat alles volledig klaar is. Op die manier kan je je klant ook snel op de hoogte brengen van het goede nieuws.”

 

Ook Cindy Schilderman van bouwbedrijf Thijs-Moelans gebruikt de app sinds kort: “Het is erg leuk dat je met één berichtje op je gsm op de hoogte wordt gebracht dat de werf af is. Je hoeft dat berichtje maar door te sturen naar je klant en klaar is kees.”

 

Uitrol van de ClimatrixApp voor iedereen

 

We zijn heel blij dat de ClimatrixApp in de smaak valt en werken achter de schermen verder om alles tot in de puntjes klaar te hebben voor gebruik door al onze klanten. Je hoort het als eerste als we zover zijn!