Apotheek koel houden zonder onaangename airco? Een energiezuinig Climatrix klimaatplafond zorgt voor een perfect koel binnenklimaat. Lees de ervaringen van Apotheek Coppens! 

We hebben vaak de vraag gekregen hoe we het zo fris konden houden in de apotheek. En dan hebben we altijd naar ons duurzaam verwarmings- en koelingssysteem verwezen. Dat is ook goed voor onze reputatie.
Dries Coppens, Zaakvoerder

Klimaatplafond zorgt voor nodige koeling in apotheek

Het is voor een apotheek essentieel dat de temperatuur onder controle gehouden wordt. Vooral bij warm weer, want de medicijnen mogen niet blootgesteld worden aan temperaturen boven de 25°C. Een hele uitdaging afgelopen zomer, toen het een van de warmste zomers sinds tijden was. Echter niet voor Apotheek Coppens in Hofstade. In hun nieuwbouw opteerden zij voor hun verwarming en koeling namelijk voor een klimaatplafond van Climatrix.

Alternatief voor airco

Dries Coppens: “We waren voor de bouw al eens gaan rondkijken in andere apotheken en hadden daar vastgesteld dat het koelen met airco’s niet aangewezen was. Ten eerste is er de koude luchtstroom die irriteert en ten tweede verspreidt zo’n airco vaak bacteriën en dat wil je niet hebben in een apotheek.

Klimaatplafond goed voor E-peil

Bovendien had onze EPB verslaggever ons klimaatplafonds en klimaatvloeren aangeraden omdat ze perfect samengaan met de warmtepompen die we wilden plaatsen. We wilden echt wel duurzaam bouwen en voor ons E-peil waren die plafonds ook een goede zaak.”

Klanten tevreden

Dat het systeem van Climatrix klimaatplafonds werkt, bewees de reactie van vele klanten afgelopen zomer.

Dries Coppens: “We hebben vaak de vraag gekregen hoe we het zo fris konden houden in de apotheek. En dan hebben we altijd naar ons duurzaam verwarmings- en koelingssysteem verwezen. Dat is ook goed voor onze reputatie.”

Vlotte samenwerking

Ook het plaatsingsbedrijf Klimaterra uit Sinaai is erg te spreken over de klimaatplafonds en klimaatvloeren van Climatrix.

Hans Boon: “We werken al zo’n vijf jaar samen met Climatrix. Kim is haar bedrijf hier eens komen voorstellen. We hebben dan een proefproject gedaan en dat viel enorm goed mee. Het systeem is top en de samenwerking met Climatrix verloopt erg vlot. Er is een rechtstreekse communicatielijn met Kim en Danny en dat zorgt voor een snelle afhandeling van werven. Bovendien is hun prijs-kwaliteitverhouding zeer goed.”

Gerelateerde producten

Klimaterra team
  • Klimaterra team
  • Klimaterra