Onder de majestueuze toren van de kerk aan het marktplein van Geel wordt een voormalig kantoorpand omgetoverd tot zes luxueuze appartementen. Omwille van een zeer beperkte opbouwhoogte werd er als verwarmingssysteem gekozen voor de VarioComp vloerverwarming van Climatrix omdat die een opbouwhoogte van slechts 20 mm behoeft. 

“Variocomp is dé ideale oplossing voor renovatieprojecten omwille van de zeer beperkte opbouwhoogte (2 cm). Dat laat ons toe om op de bestaande vinylvloer verder te werken.”
Herman Hellemans , Projectleider bij LCD

Het VarioComp systeem bestaat uit een ondersteuningsstructuur, waar de VarioComp panels (0,60m²) op worden geplaatst. Deze beschikken over speciaal gefreesde noppen, wat voor een eenvoudige installatie van de VarioProfile meerlagenbuis zorgt. Achteraf wordt dit bedekt met de compacte VarioComp warmtegeleidende vulmassa. Na een korte droogtijd kan je al starten met het leggen van de vloerbedekking. 

Efficiënter en sneller

De lage opbouwhoogte zorgt voor een optimale warmteoverdracht. Dankzij een efficiëntere verwarmingsregeling, zijn de aanvoertemperaturen minder hoog dan bij de traditionele vloerverwarmingssystemen. Een studie, waarin het VarioComp systeem vergeleken werd met traditionele vloerverwarming, wees uit dat het VarioComp systeem ongeveer 2,5u sneller opwarmt dan de traditionele natte vloerverwarmingssystemen. De reactietijd is ook veel sneller bij het VarioComp systeem met lage aanvoertemperaturen.

Renovatie

Projectverantwoordelijke Herman Hellemans van LCD maakte al kennis met het VarioComp systeem toen hij het liet plaatsen in zijn privéwoning. Later plaatste Climatrix nog een VarioComp systeem voor een van zijn klanten en ook dat was een succes. Hij aarzelde dus niet om ook hier voor dit systeem te kiezen. Herman: “Het is dé ideale oplossing voor renovatieprojecten omwille van de zeer beperkte opbouwhoogte (2 cm). Dat laat ons toe om op de bestaande vynilvloer verder te werken.”

Flexibiliteit

Herman: “Ik kende Climatrix al en wist dat hun producten superieur zijn. Bovendien ben ik iedere keer weer zeer tevreden over de persoonlijke aanpak, de plaatsing en de flexibiliteit die Climatrix aan de dag legt. Wat ik heel goed vind bij Climatrix is dan ook de rechtstreekse lijn die je hebt met het bedrijf. Ze zijn te allen tijde bereikbaar en bereid om onmiddellijk in te spelen op eventuele veranderingen in het schema of de planning. Bovendien beschikken ze over zeer ervaren en bekwame plaatsingsploegen, wat zeker een meerwaarde is voor ons installateurs. Ik blijf overtuigd van hun kunnen en van de kwaliteit van hun producten. Zodanig zelfs dat we van plan zijn om hun producten te gaan promoten in de nieuwe showroom.” 

Gerelateerde producten

Variocomp lage opbouwhoogte
  • Variocomp lage opbouwhoogte
  • Variocomp ideaal voor renovatie met vinylvloer in Geel