Yannick Opsteyn is een HVAC bedrijf dat ook elektrische installaties plaatst, voornamelijk warmtepompen en vloerverwarming. Voor die vloerverwarming doen zij altijd beroep op Climatrix.

"Acht jaar geleden maakte ik kennis met Climatrix. Het eerste project dat we samen afwerkten was helemaal OK. Vooral de communicatie en het leveren van de legplannen en materialen liep bij hen een stuk vlotter dan bij de bedrijven waar ik daarvoor mee gewerkt had. Ze hadden toen echter nog geen plaatsingsploegen. Nu gelukkig wel en dat betekent een grote troef voor ons. Zij leggen nu al onze vloerverwarmingen zodat wij zelf verder kunnen werken aan de HVAC-opdrachten. Op die manier krijgen we meer projecten afgerond."
Yannick Opsteyn, HVAC bedrijf

VarioComp

Steven Verjans, Sales Driver bij Climatrix, licht het project toe: “Het project betrof de renovatie van een oud gebouw in Maastricht dat in vier wooneenheden werd opgesplitst en waarin houten vloeren lagen. Dan kan je niet anders dan werken met een laag opbouwsysteem. Het was best een uitdagende werf: 750 m² vloerverwarming waarvan zo’n 650 m² VarioComp, in combinatie met 150 m² staalnet in de kelder en 12 m² elektrische verwarming in de badkamers. Voor de badkamers moesten we een andere oplossing bedenken, namelijk elektrische vloerverwarming tegen de muren,  omdat we in hoogte niet uitkwamen.”

Uitdagingen

De uitdagingen voor het opmaken van de legplannen waren: 

  • hoe panelen leggen met zo weinig mogelijk afval.
  • waar komt géén vloerverwarming (blanke panelen leggen).
  • buizen intekenen op basis van dat legplan.
  • rekening houden met vloerpotten voor glazen deuren: niet in buizen boren als vloerpotten geplaatst worden.

Ondersteuning Climatrix

Maar al die hordes werden met gemak genomen. Dit was het eerste VarioComp project dat Yannick Opsteyn uitvoerde. En meteen een joekel van een opdracht. 
Yannick: “Het is echter goed meegevallen. Mede dankzij de ondersteuning van Climatrix waar men de plannen tekende en hertekende volgens de wensen van de opdrachtgever. Ik kan dit systeem aanraden bij toekomstige projecten als het een renovatie betreft waar je maar een lage opbouwhoogte hebt. Bovendien geeft dit systeem zo goed als geen belasting voor houtskeletbouw. Het system is iets duurder, maar je spaart er ook geld mee uit doordat de verwarming rechtstreeks onder de planken vloer ligt en dus onmiddellijk warmte afgeeft. Je hebt dus geen opwarm- of afkoeltijd nodig.”

Gerelateerde producten

Yannick Opsteyn VarioComp
  • Yannick Opsteyn VarioComp
  • Yannick Opsteyn VarioComp
  • Yannick Opsteyn VarioComp
  • Yannick Opsteyn VarioComp