Wist je dat een ongezond binnenklimaat allergieën, astma, chronische bronchitits, irritaties aan de ogen en de luchtwegen, concentratiestoornissen, etc… kunnen veroorzaken?

Wat veroorzaakt een vervuilde binnenlucht?

Factoren als temperatuur, vochtigheid, straling, maar ook virussen, schimmels, huisstofmijten en huidschilfers zorgen voor vervuiling. Doordat we beter isoleren kan de vervuilde lucht niet weg en stapelt zich op.

Investeren in een gezond binnenklimaat is geen overbodige luxe en staat bij Climatrix voorop. We maken een erezaak van verwarmings- en koelingssystemen die bijdragen tot een duurzaam leefklimaat.

Binnenklimaat

Een temperatuur tussen 19° en 22°C

Het principe van stralingswarmte en – koeling via de vloer, de wand of het plafond zorgt voor een mooie verspreiding van de temperatuur. Zo houd je de temperatuur binnen altijd tussen 19°C en 22°C. Simpel maar ingenieus.

Een goede ventilatie

Regelmatig de lucht verversen zorgt voor een goede circulatie en een gezonde woning. Daarnaast bestaan er ook ventilatiesystemen die energiebesparend zijn en warmteverlies recupereren.

Een vochtigheidsgraad tussen 40 en 60%

Te droge lucht zorgt voor huidproblemen en geïrriteerde luchtwegen en ogen. Een te hoge vochtigheidsgraad stimuleert schimmelvorming.

Een goede isolatie voor een betere akoestiek

Een goede akoestiek zorgt voor een groter welbehagen. Een goede islolatie van ramen en deuren dragen hier absoluut toe bij.

Licht maakt gelukkig

Mensen voelen zich gelukkiger in een aangenaam warm huis met veel natuurlijk licht. De systemen van Climatrix werken net als de zon met stralingswarmte. Hierdoro verbeteren ze zowel het binnenklimaat als het welbehagen.